Utflykt till Lunds judiska historia

Nu den 21 september 2013 är det återigen dags för Kulturnatten och därmed redan för tredje gången i rad att vi i samarbete med Judiska centret i Lund erbjuder en rundvandring i Nöden i judiska fotspår. Denna gång träffas vi kl 17 utanför turistbyrån och går rundan därfrån. Dagens tema:

Sukkot i Lund – en rundvandring i Nöden i Lunds judars fotspår

Rundvandringen är gratis som det är brukligt på Kulturnatten men du är välkommen att lämna ett frivilligt bidrag till stöd för Judiska centret i Lund.

Richter's mångsyssleri på svenska

Stort intresse mötte vi när vi den 17 september 2011 i samband med Kulturnatten bjöd in till en stadsvandring genom Lunds judiska kvartér i Nöden. Fler än hundra människor följde med på den en timmes långa resan genom Nöden där det bodde judar under flera decennier i slutet av 1800- och början av 1900-talet. Detta ledde till att Lund under denna tid kallades också för Nordens Jerusalem.

Rundvandringen anordnades i samarbete med Judiska centret i Lund.

 

Intresset för Nöden var så stor att det även har rönt fin rapportering i Sydsvenskan. Därför vi beslutade vi att vi i samarbete med Judiska centret i Lund kommer att anordna uppföljare på detta unika evenemang i anslutning till judiska högtider. Håll alltså utskick efter information om konkreta dagar och tider på vår sida eller även på JCL:s hemsida.

Väl mött! Eller som man säger på Jiddisch, det språket människorna på den…

View original post 5 fler ord

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s