Sommaren på väg

Detta är det glada budskapet vi har idag även om det är kalt ute och blåsigt väder drar in över Skåne just nu. Men även sommaren närmar sig med stormsteg och förberedelserna går i full fart.

Sommarens guidningar på Glimmingehus borg på Österlen är spikade: Varje fredag, lördag och söndag guidar vi runt borgens tysktalande gäster kl 13 och 15. (Svenska guidningar sker dagligen varje timme kl 10 till 17, engelska dagligen kl 14.) Priset för guidningar är inkluderat i entrépriset till borgen. Guidningarna arrangeras av Riksantikvarieämbetet och Glimmingehus.

På måndagar är det två guidningar på tyska: Kl 10-12 vandrar vi i Kurt Wallanders fotspår genom den västra delen av innerstaden. Kl 13-15 är det dags för historiska rundvandringar i den östra delen av stadens centrum. Priset för dessa guidningar är 100 kronor per vuxen, barn upp till 12 år följer med gratis. I grupp från och med 5 vuxna kostar guidningen 60 kronor per person. Guidningarna arrangeras av oss i samarbete med Ystads turistbyrå.

Guidningar på Glimmingehus och i Ystad äger inte rum 1 till 4 augusti.

Och på tisdagar kommer vi att ha regelbundna exkursioner med rysktalande gäster genom Södra Skåne och Österlen samt upp till Wanås slott. Resorna arrangeras av ett ryskt företag i Moskva i samarbete med Travel Gate Sweden.

Därtill kommer guidningar i Malmö, Köpenham och hela Skåne som arrangeras av våra samarbetspartners Hagelborn Travel, Scandorama och Baltic Gateway och genomförs av oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s